Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN väkimäärä kasvoi viime vuonna yli 250:llä ja kasvu jatkuu tänä vuonna. Joulutorille riittää siis nuorta yleisöä jatkossakin. Kuva vuoden 2019 joulun avauksesta.

Pirkkala tuplasi väestönkasvunsa viime vuonna verrattuna edelliseen vuoteen. Uusia kuntalaisia tuli Pirkkalaan 252, kun vastaava luku oli vuotta aiemmin 126 ja vuonna 2017 vain 75.
Prosenteissa kasvua oli 1,3. Yhtä nopeaan kasvuun yllettiin Tampereella, Lempäälässä ja Nokialla. Kangasalla ja Ylöjärvellä kasvu jäi alle prosentin.
– Kuluvalle vuodelle odotetaan vielä lisääntyvää kasvua. Ennusteemme on 350 asukasta, kertoo Pirkkalan kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.
Lähiaikoina suurin kasvu kohdistuu Soljan alueelle ja Suupalle.
Suurin selittäjä kasvulle on Pirkkalaan valmistuneet uudet asuintalot. Muun muassa Soljassa päästiin muuttamaan kerrostaloihin.
Pirkkalan viime vuoden kasvusta noin 150 oli Suomen sisäisen maahanmuuton ansiota ja 29 maahanmuuton tulosta.
Otsikoihin kohonnut vähäinen syntyneiden määrä on totta myös Pirkkalassa. Syntyneiden määrä on vähentynyt hiljalleen. Viime vuonna luonnollinen väestönlisäys eli syntyneiden ja kuolleiden erotus oli 77.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 19.2.