Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

JESSE Junnilan (vas.) ja Lauri Niinimäen ylioppilaskirjoituksia turvataan tällä viikolla siten, että lukion 1.- ja 2.-luokkalaiset ovat etäopetuksessa. Lukiolla on kirjoitusten aikaan vain abeja tällä viikolla.

KORONAPÄIVITYS ti 17.3. klo 10

PIRKKALA valmistautuu tämä päivän ajan huomenna keskiviikkona julistettavaan valtakunnalliseen poikkeustilaan koronaviruksen takia. Koulut menevät kiinni, samoin kirjastot ja moni muu palvelu. Päiväkodit pysyvät kuitenkin avoinna ja ylioppilaskirjoitukset viedään läpi nopeutetulla aikataululla. Yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään, mutta ulkoilla voi ja kauppoja sekä muita palveluita voi käyttää. Kerromme myöhemmin aamupäivällä tarkemmin poikkeustilan vaikutuksista Pirkkalassa. Lisää tietoa, tunnelmia ja kunnan viestit ja ohjeet kuntalaisille huomisessa printti-Pirkkalaisessa.

KORONAPÄIVITYS ma 16.3. klo 10

KATUKUVA Tampereen seudulla ja Pirkkalassa oli maanantaina aamupäivällä epätodellisen hiljainen koronaviruksen takia. Koulut ja päiväkodit ovat kuitenkin Pirkkalassa toiminnassa lähes normaalisti. Suurin erityisjärjestely tehtiin lukiolla, missä ylioppilaskirjoitusten sujuvuus turvattiin siirtämällä 1.-2. -luokkien opiskelijat etäopetukseen viikon ajaksi.

Maanantai avautui poikkeuksellisena päivänä monelle kauppaa ja ja muita yrityksiä pitäville. Asiakasvirrat ovat tyrehtyneet paikoin voimakkaasti. Lähes kaikki yritykset ovat kuitenkin toiminnassa ja tarjoavat poikkeuksellisessa tilanteessa myös kotikäyntejä, puhelin- ja nettipalvelua ja yksityistä palvelua.

Pirkkalan kunnan häiriötilanteen aikainen johtoryhmä kokoontui sunnuntaina ja linjasi kokoronavirustilanteen mukaisia toimia. Ryhmä kokoontuu uudelleen maanantaina puolelta päivin. Ryhmä seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä. Kunta on varautunut tekemään muutoksia toimintaansa tarvittaessa nopealla aikataululla. Valtakunnan tason ohjeistuksia ja niiden mahdollisia muutoksia seurataan ja niiden pohjalta toimitaan myös Pirkkalassa.

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien on vältettävä lähikontaktia kokeeseen saavuttaessa ja sen aikana. Etäopetukseen siirtymällä kunta varmistaa tilojen riittävyyden ja pienentää abiturientteihin kohdistuvaa tartuntariskiä tärkeällä viikolla. Tällä viikolla kirjoitetaan ruotsin, matematiikan ja pitkän kielen lisäksi myös molemmat reaalin kokeet, ensimmäinen tiistaina ja toinen torstaina.

Varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus jatkuvat Pirkkalassa valtakunnallisen linjauksen mukaan normaalisti lukuun ottamatta avointa varhaiskasvatusta. Perhetupien ja kerhojen toiminta on keskeytetty maaliskuun loppuun saakka.

Useimmat yleisötilaisuudet on peruttu Pirkkalassa jo viime viikolla. Kunta on perunut kaikki ohjatut liikuntaryhmänsä.Kunnan vapaa-aikakeskus, nuorisotilat ja kirjastot ovat avoinna tavalliseen tapaan. Asiakkaita pyydetään välttämään lähikontaktia ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Riskiryhmiin kuuluvia neuvotaan pysymään kotona, samoin infektio-oireisia.
 
Pirkkala ohjeisti sunnuntaina, että jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä kotikuntasi terveyskeskukseen puhelimitse. Älä poistu kotoa mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.

Seurakunta perui perjantaina toimintaryhmänsä ja yleisötilaisuutensa ja sulki lähetyskahvila Sirpakan maaliskuun ajaksi. Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, välttämätön diakoniatyö ja sielunhoito kuitenkin järjestetään. Työntekijät ovat paikalla normaalisti ja ylimääräisiä päivystysvuoroja on järjestetty esimerkiksi sielunhoitoa tarvitseville.