Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

YKSI Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuman vierailukohteista on Kotimuseo Metsärinne, josta löytyy myös juuri kunnostettu mustamakkaraverstas. Metsärinteen kahvilassa pääsee maistamaankin mustaamakkaraa.

Elokuussa järjestettävän Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuman kaikki kohteet ovat selvinneet. Sunnuntaina 9.8. kiinnostuneet voivat suunnata kaikkiaan 11 eri vierailukohteeseen, jotka sijaitsevat eri puolilla kuntaa.

Kohteet ovat: Allan Salon ateljee Heikkiläntiellä, Pappilan väentupa Vanhan kirkon lähellä, taiteilija Lennu Juvelan mökin pihapiiri Tursiannotkon vieressä, Ty Toivon talo Kranaatinmäessä, Reipin museo, Kotiseutumuseo Metsärinne Anian rantatien varrella, Museokoti Mummola lähellä Varuskunnantietä, Perkiöntie 39:n pihapiiri, Kyöstin kartanon pihapiiri, taiteilija Pentti Kokon Villa Tilkku Sääksjärvellä sekä Hyrsingin koulu Sorkkalantiellä.

Muutamissa kohteissa Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n edustaja kertoo paikan historiasta. Joissakin kohteissa on myös kahvila.

Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuma on järjestetty vuodesta 2018. Se on houkutellut talo- ja pihakierrokselle runsaasti kävijöitä.