Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KARTALLA näkyvät valtatie 3:n parantamisvaihtoehdot (sininen ja punainen) sekä Tampere-Pirkkalan lentoaseman ja Sääksjärven välille  kaavaillun kakkoskehän linjaus (oranssi).

Pirkanmaan Ely-keskus suunnittelee valtatie 3:n parantamista, jossa ykkösvaihtoehtona on ns. Puskiaisten oikaisu. Siinä kolmostie johdettaisiin Lempäälän Kuljusta Pirkkalan Linnakallioon.
Kakkosvaihtoehtona on nykyisen tielinjan parantaminen.
Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA-ohjelma) oli nähtävillä viime syksynä.
Sen jälkeen vaihtoehtoja on tutkittu tarkemmin ja pohdittu erilaisia ratkaisuja viranomaisten kesken. Maastokäynneillä on selvitetty rauhoitettujen liito-oravien ja viitasammakoiden elinympäristöjä.

Kaikille avoin vaikutusten arviointityöpaja on tarkoitus järjestää syyskuussa tai lokakuun alussa. Sen toteuttaminen riippuu kuitenkin koronatilanteesta.
Mikäli koronatilanne on hankala, yleisötilaisuuden sijasta asiasta järjestetään verkkokysely.
Päätös tilaisuuden järjestämisestä tehdään elokuussa.
Hankkeen karttapalvelu pyritään avaamaan syyskuun alussa.
– Tarkentuneet YVA-menettelyn vaihtoehdot laitetaan tuolloin esille karttapalveluun ja niistä toivotaan palautetta, jota käytetään hyväksi vaikutusten arvioinnissa, kerrotaan hankkeen suunnittelutyöryhmästä.


Lue lisää tuoreesta printtilehdestä tai nettilehdestä.