Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

MARJASTAJAT löysivät henkitoreissa olleen hirvenvasan Anian rantatien ja Hongistontien risteyksen läheltä sunnuntaiaamuna. Törmääjä ei ollut tehnyt ilmoitusta haaverista. Kauris-, peura- tai hirvikolarin sattuessa olisi soitettava numeroon 112 ja kerrottava tapahtuneesta, mikäli epäilee eläimen loukkaantuneen.

Marjastajat löysivät Pirkkalasta Anian rantatien läheltä kolarissa loukkaantuneen hirvenvasan viime sunnuntaiaamuna. He ilmoittivat löydöstä ja Anian metsästyseurueen väki kävi paikalla lopettamassa korisevan eläimen.
Eläimeen oli törmätty ehkä edellisenä iltana tai yöllä. Yhä useammin yli ajettu eläin jätetään kitumaan metsään eikä tehdä ilmoitusta poliisille.
Hirvi- tai peurakolarista on tehtävä ilmoitus hätänumeroon 112, jos ei itse voi lopettaa eläintä.
Poliisi ottaa tarvittaessa yhteyttä suurriistavirka-apuun (SRVA), josta lähetetään metsästäjiä paikalle etsimään ja lopettamaan eläin.
Anian metsästysseurueen yhdyshenkilö Jussi Sillanpää kertoo heille tulevan vuosittain noin 5-10 hälytystä etsimään kolaroitua eläintä.
– Ilmoitus numeroon 112 on tärkeä. Itsekin olen ollut yökolmelta etsintäpuuhissa.
Sillanpää ohjeistaa kolarin ajajaa panemaan merkille, kummalle puolelle tiestä eläin lähtee, kertomaan oliko kyseessä kenties kauris, valkohäntäpeura vai hirvi ja merkitsemään paikan muovipussilla.
Poliisi tulee paikalle yleensä vain, jos kolarissa sattuu henkilövahinko.