Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Aikataulukirjat loppuivat kesken ja kysymistä riitti, kun kaupunkiseudun bussiuudistus käynnistettiin kansanjuhlalla Pirkkalan torilla maanantaina. Ensimmäiset historialliset Ykkösen bussit ohittivat juhlijat Suupantorilla. Uusissa linjoissa on vielä opiskelemista. Moni raapi päätään Ykkösen lähtöaikoja selvitellessään. Uudistus sai valtaosalta jo kiittelevän vastaanoton.

Keskeneräisyyksiäkin löytyi: bussipysäkeille ei ehditty asentaa uusia aikatauluja ja kylttejä kertomaan, mitkä Nysset paikan ohi kulkevat ja milloin. Ne tulevat heinäkuun aikana.

Aikataulukirjoihin tai edes netin sähköisiin tiedostoihin ei ollut päivyttynyt tietoa siitä, että linjan 14 bussi käy myös Keskustorilla Nokialta Pirkkalaan ja Koskipuiston kautta Petsamoon matkatessaan. Lisälenkki oli hyvä tieto, sillä monia harmitti se, ettei päälinja Ykkönen aja Keskustorille ja Pyynikintorille, kuten Paunun autot aiemmin.

Ykkösella on Pirkkalassa neljä päätepysäkkiä, joten aikataulujen lisämerkinnät on syytä lukea tarkasti: Vaitti, Kyösti, Turkkirata ja Lentoasema. Busseista kaikki Vaittiin ajavat vuorot kiertävät Ollikantien-Takamaantien lenkin. Niiden merkki aikatauluissa on V ja bussin edessä lukee 1 Pirkkala Vaitti. Lue lisää lehdestä