Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NAISTENMATKAN koulun 6A-luokalla valtaosa oppilaista käyttää oppitunneilla maskia.

Pirkanmaan pandemiatyöryhmän viime viikolla antama kasvomaskisuositus yli 12-vuotiaille toi maskit torstaiaamusta lähtien myös Pirkkalassa peruskoulun 6.-9.luokkalaisille. Naistenmatkan koulun rehtorin Jukka Hiltusen mukaan maskien käyttö on otettu hyvin vastaan.
– Meillä suositus koskee 140 oppilasta. Lähes kaikki kuudesluokkalaiset käyttävät maskia.
Oppilaat saavat maskit kunnalta.
– Opettajat jakavat oppilaille muovipussissa neljä maskia päivää kohti. Meidän koulussa niitä tarvitaan päivän aikana kaikkiaan 600.
Oppilaiden mielipiteet niiden käytöstä jakautuvat. Osan mielestä niistä ei ole haittaa, osan mielestä maskit ovat ärsyttäviä.
– Oppilaat eivät käytä maskia välitunneilla ja ruokalassa, kertoo opettaja Marjukka Tirkkonen.
– Näyttää siltä, että meidän luokassa riittää yleensä kolme maskia päivää kohti.

KORONAN vastaisessa taistelussa Pirkkalassa on päästy jo rokotuksiin.
Ensimmäisenä rokotuksen ovat saaneet hoivayksiköiden asukkaat. Seuraavana ovat olleet vuorossa omaishoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat.
Eilen tiistaina aloitettiin myös yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokotukset. Rokotteiden saatavuusongelmat ovat kuitenkin hidastaneet alkuperäisiä rokotussuunnitelmia.
– Emme saa tällä viikolla rokotettua kaikkia yli 80-vuotiaita, kertoo lääkäri Satu Sutinen Pirkkalan terveyskeskuksesta.
– Rokotteiden saanti on epävarmaa tällä ja ensi viikolla, mutta sen jälkeen tilanteen pitäisi parantua.