Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN keskustakortteli nousee nopeassa tahdissa. Rakennustyömaata esittelivät Pirkkalaiselle Lujatalon Markus Tanhuanpää (vas.) ja Jussi Anttila.

RAKENNUSTYÖT Pirkkalan keskustakorttelissa ovat täydessä vauhdissa.

Ensimmäiset kaivurin kauhaisut alueella tehtiin viime syksynä, jolloin käynnistyi korttelin ensimmäisen asuintalon, As. Oy Laamannin rakentaminen. Se tulee Suupantien varteen.
Samaan aikaan alettiin tehdä tulevia asukkaita palvelevaa maanalaista pysäköintihallia, johon tulee 141 autopaikkaa.
– Laamannin rakentaminen etenee aikataulussaan. Talo valmistuu helmi-maaliskuussa ensi vuonna, kertoo kiinteistökehityspäällikkö Markus Peltonen korttelia rakentavasta Lujatalo Oy:stä.
Samoihin aikoihin tulee valmiiksi korttelin Punainen talo, Kiinteistö Oy Lautamies, jonka Pirkkalan kunta on ostanut toimitiloikseen. Kyseessä on Pirkkalan uusi "kunnantalo". Entinen purettiin pois samalta paikalta hiukan aiemmin.
– Lautamiehen rakentaminen on osittain jo alkanut.

KESKUSTAKORTTELIIN nousee kaikkiaan kuusi kerrostaloa, joista korkein on 16-kerroksinen tornitalo, As.Oy Pirkkalan Kirjuri/Notaari.
– Tavoitteenamme on, että tornitalon ja Koulutien viereen tulevan As. Oy Kasöörin rakentaminen pääsisivät alkuun maarakenteiden osalta nyt loppusyksystä, Peltonen sanoo.
– Tällöin nämä kohteet valmistuisivat kesään 2023 mennessä.

LUJATALON asuntomyyjän Mari Lampisen mukaan rakenteilla olevan Laamannin 55 asunto-osakkeesta on myyty yli puolet.
Keskustakorttelin erikoisuus ovat yhteiskäyttöautot, jollainen tulee alueen jokaiseen taloyhtiöön.
– Ne tulevat ihan varmasti ahkeraan käyttöön, Lampinen uskoo.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta ke 14.4. ja oheisesta näköislehdestä.