Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Koronarokotuksia on alettu antaa entistä nuoremmille riskiryhmiin kuulumattomille. Nyt rokotteen saavat kaikki 55 vuotta täyttäneet.

Koronarokotukset laajenevat Pirkkalassa uusiin ikäryhmiin. Nyt rokotusaikoja voivat varata kaikki 55 vuotta täyttäneet kuntalaiset. Samaan aikaan ovat rokotusvuorossa myös riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 16-54-vuotiaat.

Ajan rokotukseen voi varata Pirkkalan kunnan nettisivuilta löytyvästä verkkoajanvarauksesta. Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat 16- ja 17-vuotiaat tosin saavat ajan vain soittamalla koronarokotusten neuvontapuhelimeen, p. 044 486 1905 maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Koronatilanne on helpottunut siinä määrin, että alle 20-vuotiaat, vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneet, pääsevät jälleen harrastustensa pariin kunnan tiloissa maanantaista alkaen. Kunta avaa rajoitetusti vapaa-aikakeskuksen ja muita tiloja lasten ja nuorten harrastamiseen. Vapaa-aikakeskusta ei kuitenkaan avata julkiseen käyttöön, ja aikuisten harrastusryhmät ovat edelleen tauolla.

Vapaa-aikakeskuksen lisäksi myös koulujen liikuntasalit ovat maanantaista alkaen käytettävissä alle 20-vuotiaiden liikuntaan Naistenmatkan koulua ja Suupanniityn koulua lukuunottamatta.  Edellisen liikuntasali on tällä hetkellä kokonaan ja jälkimmäinen puoliksi ruokasalikäytössä.

Kokoontumisluvan ovat saaneet myös kunnan järjestämät nuorten liikuntaryhmät. Lisäksi vapaan sivistyksen opetustoiminta, taiteen perusopetus ja nuorisotilat voidaan avata nuorille ohjattuun ryhmätoimintaan. Kaikessa nyt luvan saaneessa toiminnassa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja turvaohjeita.

Nuorisotila Nastassa alkaa ohjattu ryhmätoiminta perjantaista 23.4. alkaen 3.-6.luokkalaisille sekä 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Ryhmätoimintaan pääsee kerrallaan 8 nuorta erikseen ajan varaamalla.

Liikkuva nuorisotila Siili kulkee normaalisti perjantai-iltaisin.