Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Pirkkalan kunnan tekninen osasto päätti tänään keskiviikkona tehostaa kunnan uimarantojen siivousta. Tehostaminen tarkoittaa sitä, että kunta lisää väkeä siivoamaan eläinten ulosteet ja muut roskat rannoilta. Asiasta kerrotaan Pirkkalan kunnan tiedotteessa.

- Uimarannat on tähänkin asti siivottu kerran päivässä. Nyt puistotöitä hoitava viheryksikkö siirtyy uimarannoista vastaavien uimarannoista vastaavien urheilualueiden hoitajien avuksi. Noukimme eläinten ulosteet ja muut jätteet rannoilta, kertoo vihertyönjohtaja Pauli Riihinen.

Muun muassa kanadanhanhien jätöksiä on tänä kesänä havaittu Tampereen seudun uimarannoilla, myös Pirkkalassa Loukonlahden rannalla. Hanhien ulosteet haittaavat rantojen ja puistojen virkistyskäyttöä.

 Vatsatautiin sairastuneita Pirkkalassakin

Rantojen siisteyden lisäksimyös uimaveden laatu huolestuttaa Tampereen seudulla, sillä useat ihmiset ovat ilmoittaneet sairastuneensa vatsatautiin uimareissunjälkeen. Valvontaeläinlääkäri MariaWahlfors Pirtevasta kertoo, että muutamia kymmeniä uimavesiin liittyviä ilmoituksia vatsataudista on tullut Pirkkalasta, Ylöjärveltä ja Nokialta. Sairastuneet ovat käyneet uimassa eri uimarannoilla tai mökkirannassa. Pirkkalan ilmoitukset ovat tulleet Vähäjärveltä sekä Pyhäjärven Loukonlahden ja Rantaniityn uimarannoilta.

- Yritämme parhaillaan saada selville vatsataudin aiheuttajan. Kyseessä voi olla normaali vatsatautiepidemia, joka leviää helposti ihmisjoukoissa, toteaa Wahlfors.

- Kehotamme ihmisiä huolehtimaan yleisestä hygieniasta, kuten käsienpesusta. Sairastuneiden pitäisi pysyä pois paikoista, joissa on paljon ihmisiä, kunnes ovat täysin toipuneet. Uidessa kannattaa välttää veden nielemistä.

Vatsatauti menee yleensä ohi suhteellisen nopeasti, mutta jos oksentelu on rajua ja yleisvointi heikkenee, potilaan kannattaa suunnata terveyskeskukseen. Pirteva on ohjeistanut terveyskeskuksia ottamaan potilasnäytteitä, jotta taudinaiheuttaja saataisiin selville.

Pirtevassa ei ole vielä otettu rannoilta ylimääräisiä vesinäytteitä, mutta näytteenottoon ryhdytään tarpeen mukaan. Suunnitelmanmukaiset näytteet otetaan myös normaalin valvontaohjelman mukaan loppuviikon ja ensiviikon aikana.

Pirteva eli Pirkkalan kunnan ympäristöterveydenhuolto ottaa vastaan ilmoituksia uimavesiin liittyvistä vatsatautioireista Pirkkalan, Ylöjärven, Lempäälän, Vesilahden, Nokian ja Hämeenkyrön uimarannoilta. Ilmoituksen voi tehdä sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse 9-15 välisenä aikana numeroon 050-345 7714.