Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos (edessä oik.) kävi Pirkkalassa tiistai-iltapäivänä. Mukana vaalitilaisuudessa Suupan torilla oli myös perussuomalaisten pormestariehdokas Harri Vuorenpää.

Perussuomalaisten puoluesihteerillä Simo Grönroosilla on pitänyt kiirettä viimeisellä vaaliviikolla. Hän on kiertänyt vaalitoreilla Suomea ristiin rastiin, ja tiistai-iltapäivänä oli vuorossa Suupan tori Pirkkalassa.

Vaalityötä siivittää perussuomalaisten menestys viime aikojen kannatusgallupeissa. – Taistelemme ykkössijasta, Grönroos sanoo ja kiittää puolueen onnistunutta ehdokasasettelua. – Gallup-menestyksen todentuminen riippuu nyt siitä, miten kannattajamme lähtevät sunnuntaina äänestämään.

Grönroosin mukaan perussuomalaisten kasvaneen suosion syy löytyy puolueen tarjoamasta vaihtoehdosta monilla politiikan sektoreilla.

– Olemme ainoa vaihtoehto maahanmuuttoon, Eu:n tukipaketteihin ja ilmastopolitiikkaan liittyvissä asioissa. Jos puolue ajaa valtakunnan tasolla tällaista politiikkaa, se näkyy kuntatasolla suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden kasvamisena.

Nyt on kuitenkin kuntavaalit. Grönroosin mukaan perussuomalaiset haluaa laittaa asiat kunnissa tärkeysjärjestykseen. – Turvallisuus ja hyvinvointi ovat meillä ensimmäisellä sijalla. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa pitää leikata turhaa ja haitallista. – Isoissa kaupungeissa, kuten Tampereella ja Espoossa investoidaan hyödyltään kyseenalaisiin suurprojekteihin eli Espoossa metroon ja Tampereella ratikkaan. Nythän Pirkkalassakin keskustellaan ratikasta.

Perussuomalaisten mielestä ylimitoitetuissa raideinvestoinneissa on ideologinen pohjavire, mikä liittyy ilmastopolitikkaan. – On kysyttävä, ovatko ne taloudellisesti ja liikkumisen kannalta mielekkäitä.

Kuntavaaleissa perussuomalaiset haluavat Grönroosin mukaan valtuustoihin tolkullisia ihmisiä. Samalla mielessä on vallassa olevan hallituksen kaataminen. – Näissä vaaleissa nähdään punaviherhallituksessa olevien puolueiden suosio. Jos nämä puolueet eivät menesty vaaleissa, hallituksen kaatuminen on mahdollista.

PIRKKALAN ja Pirkanmaan perussuomalaisten puheenjohtaja, perussuomalaisten pormestariehdokas Harri Vuorenpää arvelee, että perussuomalaisten valtuutettujen määrä Pirkkalan valtuustossa voi hyvinkin nousta viiteen, kuuteen. Nykyisellä valtuustokaudella valtuustoryhmässä heitä on kaksi.

– Toivottavasti mahdollisimman moni Pirkkalassa äänestää, puolueesta riippumatta. Se on tärkeää demokratian kannalta.

Vuorenpään mukaan perussuomalaisten teemoja paikallisvaaleissa on talouden tasapainosta ja peruspalvelujen riittävyydestä huolehtiminen. Ratikkaan puolue suhtautuu erittäin kriittisesti. – Ratikka ei ole perusteltua talouden, kaavoituksen ja asukastiheyden kannalta.

Vuorenpää sanoo, että perussuomalaiset ei aja suuria mullistuksia Pirkkalaan.

– Haluamme pitää täällä tiettyjä asioita niin, että Pirkkalasta ei tule yhtä Tampereen kaupunginosaa, eikä täällä tuhota tekijöitä, jotka oikeasti houkuttelevat tänne asukkaita.  Meille tärkeää on Pirkkalan säilyminen itsenäisenä ja omaleimaisena kuntana, joka eroaa Tampereesta puutarhamaisuudellaan, vihreydellään ja sopivalla väljyydellään.

Seutuyhteistyö on Vuorenpään mielestä paikallaan. – Sitä on kuitenkin ajateltava Pirkkalan näkökulmasta.