Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ASUTUSTA pohdittaneen käytännössä molemmin puolin Anian rantatietä Pappilan risteyksestä Rajasalmeen, maakuntakaavan sallimille alueille.

PIRKKALA aloittaa kehätien eteläpuolisen alueen osayleiskaavan ja osayleiskaavan muutoksen laatimisen.
Kiireisin syy kaavatyölle on yritystonttien lisätarve Pirkkalassa. Niille on kaava-alueella tilaa Linnakallion ja Lentoasemantien seudulla.

Samalla linjataan, kuinka asutus laajenee kaava-alueen länsiosassa Pirkkalankylän, Vanhan kirkon ja Sankilan maisemissa. Tavoitteena kylämäinen taajama, jossa on riitettävä väkeä hyvään joukkoliikenteeseen.
Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on paraikaa nähtävillä.
Osayleiskaavan alueeseen kuuluvat myös Färmi ja Sorkkalan- ja Heikkiläntien varret.

PIRKKALANKYLÄN seudulla maakuntakaava ohjaa ottamaan huomioon monia maisemallisia, kulttuurihistoriallisia ja arkeologisia arvoja. 
Ohjausta on niin Anian rantatien ja Pyhäjärven välissä, luontoarvojen osalta myös tien eteläpuolella Sikojoen suunnalla.
– On pohdittava ratkaisuja, jotka sopivat alueelle. Kaavoitus on vasta alkamassa. Lähtöajatuksena on pienimittakaavainen rakenne, arkkitehti Vesa Ylitapio sanoo.
Se ei tarkoita harvaa asutusta.  – Ekologinen tiivis moderni kylämäinen yhteisö palveluineen, Ylitapio kuvailee.

LAAJAA aluetta ei toki ole tarkoitus täyttää rakentamisella. Isoja virkistysalueita kaavarajojen sisällä ovat  Sikojoki, Lastenojanvuori ja Iso-Naistenjärven alue. Niiden viherstatus sinetöidään yhtä lailla kaavassa.
Kaavoittajan tähtäimessä on myös lisää rinnakkaistietä moottoritien viereen niin Linnakallion-Toivion kuin Sankilan suunnilla.
– Lisäksi odotellaan valtion päätöksiä Puskiaisten väylän suhteen, Ylitapio muistuttaa.
Milloin Vanhan kirkon seudulle voisi tämän kaavan pohjalta sitten nousta asutusta?
– Asutuksen osalta arvio on ehkä 2020-luvun jälkiosa. Osayleiskaavan on määrä olla hyväksytty 2023. Kiireellisimpiä ovat kuitenkin ne yritystontit, Ylitapio muistuttaa.

Kehätien eteläpuolen osayleiskaavan OAS-suunnitelma nähtävillä 2.7. asti. Lue lisää ke 9.6. Pirkkalaisesta.