Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VUONNA 2013 Ryanair juhli 10 vuoden ajan jatkuneita lentojaan Tampere-Pirkkalasta eri puolille Eurooppaa. 4. miljoonas matkustaja oli saman vuoden syyskuussa Tampere-Pirkkalasta Lontooseen matkustanut Riikka Karvonen (oik.). Nyt yhtiö aloittaa jälleen lennot Pirkkalasta Lontooseen.

Ryanair alkaa lentää Tampere-Pirkkalasta Lontooseen marraskuussa. Reitillä lennetään kahdesti viikossa ympäri vuoden.

Ryanairin koneet lentävät Tampere-Pirkkalasta Lontoon kolmanneksi vilkkaimmalle Stanstedin lentoasemalle. Se sijaitsee noin 50 kilometriä Lontoon keskustasta pohjoiseen.

Uudella reitillä lennetään Lontoosta Tampereelle tiistaisin klo 12:45 ja lauantaisin klo 17:30 ja Tampereelta Lontooseen tiistaisin klo 17:55 ja lauantaisin klo 22:40. Liput reitille tulevat myyntiin 23.6.

– Reitin avaamiseksi on tehty pitkäjänteistä työtä yhdessä Finavian kanssa. On hienoa huomata, että tämä työ on ollut kannattavaa ja erityisesti iloitsemme siitä, että pandemian jälkeen yhtiö aloittaa tällä kaikkein toivotuimmalla reitillä, kertoo investointien ja kansainvälisen toiminnan johtaja Harri Ojala Business Tampereesta.

– Yhteyttä Tampere-Pirkkalasta Lontooseen on toivottu sekä elinkeinoelämän että vapaa-ajanmatkustajien puolelta. Jatkamme edelleen työtä ja neuvotteluja Ryanairin sekä muiden lentoyhtiöiden kanssa uusien reittien avaamiseksi kesäkaudelle 2022.

Matkustajaliikenteen odotetaan palautuvan Tampere-Pirkkalaan vähitellen syksyn 2021 aikana. Lentoliikenteen ja matkailualan tulevaisuudennäkymät ovat pitkästä aikaa valoisampia.


– Uskomme lentoliikenteen ja matkailuyritysten hankalan tilanteen paranevan ensi talvena, ja matkustuksen olevan jälleen mahdollista molempien maiden saavuttaessa riittävän rokotekattavuuden, Visit Tampereen lentoliikenteen erityisasiantuntija Marja Aalto toteaa.

– Tampere on erittäin hyvä ja houkutteleva kohde Iso-Britanniassa, ja molemmissa maissa on patoutunutta matkustustarvetta. Kiinnostus näkyy esimerkiksi Iso-Britanniasta Suomeen tehdyissä hakukoneiden hauissa, joissa ovat nousseet merkittävästi sauna, järvisuomi, kaupungit ja ravintolat.

– Uskon matkustajia riittävän avattavalle reitille molempiin suuntiin.