Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SOUKONLAHDEN uuden asuinalueen rakentaminen alkaa vesihuollon saneeraus- ja siirtotöillä Turkkiradan ja Paavontien puolella. Tavoitteena on saada ne valmiiksi syksyn aikana. Sen jälkeen työt jatkuvat rakennuttajainsinööri Mikko Kemin takana näkyvällä uudella kaava-alueella Turrin asuinalueen ja moottoritien välissä.

Turrin asuinalueen ja Pyhäjärventien väliin jäävälle Soukonlahden alueelle alettiin rakentaa viime viikolla vesihuoltoverkostoja. Alueelle nousee noin tuhannen asukkaan uusi asuinalue.
Kyseessä on kunnan yhdyskuntatekniikan ja aluepalveluiden isoimpia hankekokonaisuuksia tänä ja ensi vuonna.
– Tämä on erittäin iso hanke kunnallisessa mittakaavassa, Pirkkalan kunnan yhdyskuntatekniikan rakennuttajainsinööri Mikko Kemi kertoo.
Nykyiselle peltoalueelle tehdään ensin yksi isompi työmaatie eli myöhempi Soukonlahden kaari ja neljä pienempää katua sekä Linnanpiha-niminen aukio.
Myöhempinä vuosina alueelle rakentuu kerrostaloja ja omakotitaloja.

Urakoitsija Hervannan Kaivin Oy aloitti työt viime viikolla.
Milloin rakennustyöt ovat valmistumassa?
– Rakentaminen  jakautuu  usealle vuodelle, ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle arviolta aikaisintaan vuonna 2023, Kemi kertoo.
Näitä rakennuksia varten tarvittava kunnallistekniikka sekä tiet ja kadut tehdään valmiiksi tämän ja ensi vuoden aikana.

Lue lisää Pirkkalaisen printti- tai näköislehdestä 14.7.