Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Neljä vuotta sitten pormestariksi valittu kokoomuksen Marko Jarva (toinen vas.) jatkaa tehtävässään, samoin demareiden Taru Tolvanen valtuuston puheenjohtajana. Valtuuston ensimmäisessä kokouksessa neljä vuotta sitten olivat mukana myös kansliapäällikkö Jaakko Joensuu (vas.) ja hallintojohtaja Olli Niemi.

Pirkkalan valtuustoryhmien väliset neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta on saatu päätökseen.
Vaalivoittaja kokoomuksen vetämissä neuvotteluissa on sovittu, että kunnanhallituksessa ja lautakunnissa kokoomuksella on pääsääntöisesti neljä paikkaa ja toiseksi suurimman puolueen mandaatin saaneilla demareilla kolme paikkaa.
Valtuuston kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi noussut perussuomalaiset pääsi myös valtuuston puheenjohtajistoon ja sai lisäksi ympäristöterveyslautakunnan puheenjohtajuuden.
Elokuun alussa alkavalla nelivuotiskaudella luottamuspaikat jakaantuvat seuraavasti:
Pormestari: kokoomuksen Marko Jarva.
Valtuusto: puheenjohtaja sdp (Taru Tolvanen); 1. varapj. ps, 2. varapj. ensimmäiset kaksi vuotta vihreät, sen jälkeen keskusta.
Kunnanhallitus: kokoomus 4, sdp 3, ps 2, vihreät 1, keskusta 1. Puheenjohtaja kokoomuksesta, varapuheenjohtaja sdp:stä.
Hyvinvointilautakunta: kokoomus 4, sdp 3, vihreät 2, ps 1, keskusta 1. Pj. sdp, varapj. kok.
Yhdyskuntalautakunta: kokoomus 4, sdp 3, vihreät 1, keskusta 1, ps 1, kd 1. Pj. kok., varapj. ensimmäiset kaksi vuotta keskusta, sen jälkeen vihreät.
Ympäristöterveyslautakunta: puheenjohtaja ps, varapj. keskusta, muut jäsenet Pirtevan jäsenkunnista.
Keskusvaalilautakunta: pj. kokoomus, kaikilla muilla valtuustopuolueilla yksi paikka.
Tarkastuslautakunta: puheenjohtaja vasemmistoliiton Mikko Kuoppa, muilla puolueilla yksi paikka.
Luottamuspaikkojen haltijoiden nimet julkistetaan viimeistään uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 16.8.

Korjattu printtilehden 14.7. tietoa: ympäristöterveyslautakunnan varapuheenjohtajan paikka menee keskustalle, ei vihreille, kuten printtilehdessä kerrotaan.

Korjattu myös printtilehden virheellinen tieto 14.7. klo 13.42: perussuomalaiset eivät ole tulevalla vaalikaudella ensimmäistä kertaa valtuuston puhenjohtajistossa. Perussuomalaisten valtuutettu Jaana Ristimäki-Anttila oli valtuuston 2. varapuheenjohtaja vuosina 2013-17.