Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

JENNA Näsi ja Juha Parri tulivat lasten kanssa Akaasta Sankilan kartanolle viime lauantaina.

KESÄKUUSSA yleisölle avattu Sankilan kartano ja siihen kuuluvat kotieläinpiha, kahvila ja bistro ovat olleet suosittu vierailukohde. Kartanolle on vapaa pääsy perjantaista sunnuntaihin.
Kotieläinpihalla on nähtävillä muun muassa pupuja ja aasi sekä mahdollisuus poniratsastukseen.
Kahvilassa on tarjolla voisilmäpullia, pannukahvia ja jäätelöä, bistrossa savulohi- ja lammasburgereita, ranskalaisia ja lasten annoksia.
Lauantaina kartanolla oli paljon vieraita, joista suurin osa oli lapsiperheitä.
Katariina Filppula, Kalle Peltonen ja heidän tyttärensä Linnea Peltonen olivat ajaneet Hämeenlinnasta asti Sankilan kartanolle ja nautiskelivat kesäisestä lauantaista bistron terassilla.
– Me etsittiin eilen retkikohteita ja mietittiin missä olisi kaikille jotain ja sitten bongattiin tämä, Katariina kertoo.

– REIPISTÄ tutut asiakkamme ovat löytäneet tiensä tänne Sankilaan, kertoo Karoliina Ahola. Hän osti miehensä Sami Ketolan kanssa Sankilan kunnalta. Kotieläinpiha ja muut toiminnot siirtyivät Reipistä Sankilaan.

Ennen uusia omistajia Sankilan tilakeskus oli kauan vailla käyttöä. Kunta oli saanut sen käyttöön ostettuaan tilan laajoine maineen etuosto-oikeudella. Sankilan entisille maille on rakennettu Pirkkalassa lukuisia yritys- ja asuintonttejakin. Kunta valitsi uudet omistajat tarjouskilpailun perusteella. Edellytys oli, että Sankilassa olisi tarjolla kulttuuriin ja matkailuun liittyviä palveluja.
– Kotieläinpiha ja kahvila palvelevat elokuun loppuun, yksityistilaisuuksia synttäreistä kaikenlaisiin juhliin meillä voi pitää ympäri vuoden.
– Uusia avauksiakin on luvassa, kunhan isosta muuttoruljanssista on toivuttu. Uutta avausta on tulossa ainakin kulttuurin saralla, Ahola sanoo arvoituksellisesti.

Lue lisää ke 28.7. Pirkkalaisesta.

Oikaisu: printtilehdessä on nimivirhe. Yhdessä jutun kuvista ovat Jenny Sariluoto ja Henna Viirtelä.