Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ARJA Rinneaho (vas.), Kirsti Turkia ja Erkki Turkia haluavat elävöittää historiaa. Muinaiskylä nousee Reippiin.

Kiinnostaako sukeltaminen yli tuhannen vuoden takaiseen arkeen ja sen touhuihin?
Jos vastaus on kyllä, aikamatka rautakauteen onnistuu ensi lauantaina Reipissä.
Alueella rakenteilla olevassa muinaiskylässä on tuolloin Avoimet portit -tapahtuma, jonka aikana voi tutustua jo valmiisiin rakennelmiin sekä parhaillaan tekeillä oleviin rakennuksiin.

– Työn alla on parhaillaan esimerkiksi kuoppatalo, kertoo muinaiskylää talkoilla rakentavan Muinaisaikayhdistys Birckalaisten puheenjohtaja Arja Rinneaho. Muinaiskylän päärakennus, Anian rantatien vieressä sijaitsevan Tursiannotkon arkeologisissa kaivauksissa löydetyn savupirtin kopio odottaa vielä pystyttämistä.
– Sen rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä. Pirtti tehdään pyöröhirsistä, johon saadaan puut Ikaalisista, Rinneaho selvittää yhdessä Birckalaisten muiden perustajajäsenten, Kirsti ja Erkki Turkian kanssa. Muinaiskylässä on jo valmiina kota, aidattu kasvimaa ja esimerkiksi kalmisto sekä nuotiopaikka, jossa muinaiset ihmiset valmistivat kaiken ruokansa.

Avoimet portit -tapahtumassa on luvassa työnäytöksiä, Birckalan kaartin taistelunäytöksiä kello 13.30 ja 16.30, kirjailijavierailut (Mikko Kamula klo 13 ja Karoliina Suoniemi klo 15), nuotioherkkuja sekä lasten viikinkiseikkailu.
Erillistapahtumana on Ragnarökin jousiammuntakurssi Reipin museon pihamaalla, jossa on myös kahvia tarjolla.

Avoimet portit Pirkkalan Muinaiskylässä (Museotie) la 28.8. klo 12-17. Lasten viikinkikierros klo 14-15 (ennakkoilm. pirkkala.fi). Järj. Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry.