Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KESKUSTAKORTTELIN ensimmäinen asuintalo alkaa valmistua Suupantien varressa. Sen oikealla puolella on kunnan käyttöön ensi elokuussa valmistuva rakennus, jonka ulkopinnasta tulee punainen.

PIRKKALAN keskustassa täysremontin saavan korttelin keskellä kohoaa vielä tässä vaiheessa harmaa, hiukan tötterömäinen rakennus.
Kyseessä on Pirkkalan kunnan käyttöön tuleva ”Punainen talo”. Sinne keskitetään kuntalaisten asiointipalvelut ensi elokuusta lähtien.
Nelikerroksisesta talosta löytyy myös työtiloja noin 60 kunnan työntekijälle ja kokoustiloja yhdistyksille.
Ulkoasuun on luvassa vielä isoa päivitystä rakentumisen edistyessä.
– Talo saa punaisen pinnan ja viherkaton. Jonkinlainen maamerkki tästä tulee, lupaa hallintojohtaja Olli Niemi.
– Tärkein asia kuntalaisille on keskitetty asiointipalvelu, joka tulee katutason aulaan, Niemi ja kunnan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu muistuttavat.
– Kutsumme ensimmäistä kerrosta kokousmaailmaksi. Sinne tulee asiakaspalvelun lisäksi kokoustiloja, joita myös yhdistykset voivat varata käyttöönsä, Joensuu kertoo.
Kunta ostaa As Oy Lautamiehen osakkeita korttelin rakentavalta Lujatalolta 4,36 miljoonalla eurolla. Muutostöitä teetetään parilla sadalla tuhannella eurolla.

PURETUN kunnantalon kortteliin nousee "Punaisen talon" lisäksi kaikkiaan viisi asuinkerrostaloa, joista korkeimmasta tulee 16-kerroksinen. Asuintaloista ensimmäinen, Suupantien varteen sijoittuva As Oy Pirkkalan Laamanni on jo pitkälle rakentunut.

Katutasoille on luvassa myös liiketiloja. Tähän mennessä on julkistettu Kotipizzan sijoittuminen As Oy Laamannin liiketiloihin. Muiden liiketilojen osalta on neuvotteluja käynnissä.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 1.9.