Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA oli Google Mapsin kartoilla Torkkala yli kolmen ja puolen vuoden ajan. Nyt kartassa lukee jälleen Pirkkala ja ”identiteetin kaappaustilanne” on ohi. Kuva: Google Maps.

Pirkkala on Google Mapsissa jälleen Pirkkala. Maailman suosituimmassa karttasivustossa kunta oli vuosikausien ajan nimettynä Torkkalaksi. Nimi oli korjautunut vihdoin viimein ilmeisesti viime viikon aikana.

Pirkkalainen-lehti kertoi 8. helmikuuta 2017, että Pirkkalan kohdalla kartassa lukee Torkkala. Nimi oli kartassa yhtä vahvalla fontilla kuin esimerkiksi naapurikuntien Nokian ja Ylöjärven nimet.
Torkkala ei liity Pirkkalaan mitenkään. Suomesta löytyi hakukoneella yksi tuon niminen paikka, joka sijaitsi Loimaalla.
Arvelujen mukaan joku oli saanut ujutettua Torkkalan kartalle ilkivaltaisesti.

Ongelma oli tiedossa myös Pirkkalan kunnassa. Nimeä ei pystytty kuitenkaan vaihtamaan, vaikka Google Mapsissa se on periaatteessa mahdollista. Pirkkalainen-lehtikin teki sivuston kautta korjauspyynnön, mutta muutosta ei tullut.
Kohun kasvaessa jopa pormestari Marko Jarva puuttui asiaan ja huomautti erheestä tuntemalleen silloiselle Googlen maajohtajalle Petri Kokolle.
– Nyt on tartuttava asiaan tosissaan, Jarva totesi Pirkkalaiselle kesällä 2020.
Myös Tampereella on tehty samanlaista ilkivaltaa nimeämällä joitain katuja asiattomasti. Tapaukset nostavat esiin kysymyksen siitä, mitä maailman suurten somejättien tekemisiin voi vaikuttaa.