Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KAAVOITUSJOHTAJA Matti Jääskeläinen pitää Partolaa Tampereen kaupunkiseudun kuumimpana solmukohtana. Paikallistuntemusta on, sillä kaavoittajien toimisto sijaitsee Partolan Veska-keskuksessa.

PIRKKALASSA juuri nähtävillä ollut Partolan osayleiskaavan luonnos on muuttamassa kauppa-alueena tunnetun Partolan asumisen ja palvelujen hybridialueeksi.
– Partola tulee olemaan yksi seutukunnan kuumista ja parhaimmista keskuksista, sanoo Pirkkalan kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen.
– Sijainti on täydellinen. Keskustat ovat olleet aina Partolan kaltaisissa solmukohdissa.
Visiokuvat näyttävät, mitä Partolassa tavoitellaan. Liikerakennusten sijaan ja lomaan tulee asuinkerrostaloja.
Asukkaita tulisi ensi vaiheessa noin 1500, lopulta jopa useita tuhansia.
Asutus painottuisi Veskan ja Naistenmatkatien suunnalle. Jonkin verran sitä tulisi myös Citymarketin ja Bauhausin viereen.

ELOKUUSSA kaavan esittelytilaisuudessa pirkkalalaiset kyselivät, tarkoittaako Partolan kehittäminen, että Pirkkala valitsee myös raitiotien?
Entä miten käy kauppojen, kun Prisman ja Lidlin päälle  on piirretty uusia taloja?
– Tarkoitus on, että kun muutokset toteutuvat, niin liikkeet voivat sijaita myös asuintaloissa maan tasossa tai maan alla.
– Esimerkiksi Lidl on uranuurtaja ja tottunut toimimaan hybridikortteleissa. Olemme jutelleet ja he ovat todenneet, että mitä enemmän käyttäjäpotentiaalia, sitä parempi vain kaupan kannalta.
Samaa viestiä on Jääskeläisen mukaan kuulunut muiltakin kauppaketjuilta. – Ylipäätään yrittäjiltä ei ole tullut yhtään kriittistä kommenttia näistä ideoistamme.

RAITIOTIE on laajennussuunnitelmissa piirretty kulkemaan Kenkätietä, nykyisen Prisman ja Lidlin väliköstä, mistä se tulee Naistenmatkantien varteen Pakkalankulmalla.
– Kaavassa ei oteta kantaa, mikä liikennemuoto laatukäytävään valitaan. Täytyy vain muistaa, että bussiliikenteellä on rajallinen välityskyky. Yksi bussi viiden minuutin välein on maksimi.

Lue lisää Partolasta ja Pirkkalan ja Härmälän seudun suunnitelmista Pirkkalaisesta ke 22.9. Yritysteemanumero jaetaan myös Nokialle, Peltolammille, Multisiltaan ja Vuorekseen.