Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja Riikka Purra saapui Suupantorille sunnuntaina puoluesihteeri Arto Luukkasen ja Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpään saattelemana.

PERUSSUOMALAISTEN puheenjohtaja Riikka Purra vieraili sunnuntaina Pirkkalassa osana Pirkanmaan kiertuettaan.

Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Harri Vuorenpää kuulutti Purran lavalle muistuttaen, että Suomen nykyinen pääministeri on syntynyt Pirkkalassa.

– Ja nyt pyydän puhumaan Suomen seuraavan pääministerin, joka myös on syntynyt Pirkkalassa, Vuorenpää hehkutti yleisölle.

Purra (44) kertoi Suupantorille kokoontuneelle väelle asuneensa Pirkkalassa vain ensimmäisen vuotensa.

– Muutimme täältä Armonkalliolle. Pirkkalalla on tietysti syntymäpaikkana silti erityinen asema sydämessä.

Purra avasi Pirkkalaiselle puheen jälkeen hiukan lisää paikallismuistojaan. – Synnyintaloni on vanha kaksikerroksinen puukerrostalo Pereellä. Armonkallion jälkeen asuin pitkään Härmälässä.

Synnyintalo Pereellä on yhä paikoillaan. Se sijaitsee Perttulan tilan naapurissa Pereentien varressa.

Nykyisin Purra asuu toimittajamiehensä ja kahden lapsen kanssa Kirkkonummella. Hän jätti Tampereen seudun lähtiessään opiskelemaan.

Sidokset Pirkkalan ja Härmälän alueelle ovat yhä kiinteät.

– Yhdet isovanhemmat asuvat Pereellä ja isä Härmälän puolella. Minulla on myös toinen asunto täällä - siellä, missä on hurjasti kerrostaloja rannassa, oliko se Härmälänsaari? Purra muisteli ja saattoi tarkoittaa Härmälänrantaa.

MYÖS perussuomalaisten edellinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho asui teinivuosinaan Härmälässä. Aivan samaa Härmälän nuorisokaartia hän ei ollut Purran kanssa, sillä Halla-aho on syntynyt 1971 ja Purra 1977.

Purra on kertonut aiemmin julkisuudessa Tampereen aikaansa liittyneistä traagisista tapahtumista. Hänen äitinsä kuoli Riikan ollessa vain 12-vuotias, heidän asuessaan Armonkalliolla. Vanhemmat olivat eronneet aiemmin. Äidin kuoleman jälkeen Riikka Purra muutti isänsä luokse. Purra on muistellut äidin varhaisen ja yllättävän kuoleman muokanneen häntä paljon ihmisenä ja persoonana.

PIRKKALAINEN kysyi Purralta, missä tämä näkee perussuomalaisen puolueen olevan viiden vuoden kuluttua Suomen poliittisella kartalla?

– Haluamme päästä hallitukseen vaikuttamaan lainsäädäntöön. Tavoite on olla pääministeripuolue seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, Purra totesi.

Purra ei näe, että puolueen tiukassa maahanmuuttolinjassa olisi ristiriitaa siihen suureen kysymykseen, että Suomen on viime aikoina todettu kärsivän työvoimapulasta ja väestöennusteet näyttävät miinusmerkkisiltä.

– Paljon on kyse kohtaanto-ongelmasta. Esimerkiksi tuhannet sairaanhoitajat eivät halua tehdä hoitoalan töitä. Näihin ongelmiin on etsittävä korjauksia sektorien sisältä, myös koulutuspolitiikalla.

Kiertueen varsinainen teema olivat tammikuun aluevaalit. Perussuomalaiset on vastustanut hallituksen soteuudistusta.

– Tämä sote ei paranna hoitoonpääsyä tai muita palveluita, vaan saattaa huonontaa niitä joissakin kunnissa. Se on vain hallinnollinen uudistus, Purra arvosteli.

SUUPANTORIN vaaliteltalla kärisivät grillimakkarat ja niitä jonotettiin. Puheenjohtaja jätti väliin, sillä hän on kasvissyöjä. Purra on myös kertonut äänestäneensä nuorena vihreitä ja demareita ja suhtautuvansa kriittisesti turhaan kuluttamiseen.