Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PUROTIELLÄ asuvan Tapani Kaskelan ulkoilumaisemiin alkaa nousta taloja tänä vuonna. Hän saapui Sissin ja Vilman kanssa kävelyltä takana näkyvän Vasamatien suunnasta. Vasamatien tontit tulevat oikeassa reunassa näkyvään metsikköön ja tontteja on haussa myös viereisen Purotien reunasta.

OLISIKO tuleva kotiosoitteesi mahdollisesti Purotie tai Vasamatie Pirkkalassa? Hyvällä tuurilla kyllä. Kunta on laittanut haettavaksi 15 omakotitonttia Lepomoisiosta 17. tammikuuta asti.
Tontit ovat perinteistä tyyliä. Koot vaihtelevat välillä 780-1000 neliötä ja rakennusoikeus samassa suhteessa. Esimerkiksi Purotie 17:ään saa rakentaa 781 neliön tontille 234-neliöisen talon.

– Hakijaryntäys on ollut melkoinen. Juuri laskimme, että hakemuksia on nyt sisällä 359 ja vielä viikko aikaa hakea, kertoi maanmittausinsinööri Jouko Lehto maanantaina kello 11.

Moni tonteista on lähes tuhannen neliön kokoinen ja rakennusoikeus noin 300 kerrosneliötä. Alueelle ei ole laadittu rakennustapaohjetta eli hyvinkin vaihtelevantyyliset talot ovat sallittuja.
Kaikki nyt luovutettavat tontit voidaan ostaa tai vuokrata. Päätös pitää tehdä hakuvaiheessa. Vuokratonttia ei saa myöhemmin ostaa omakseen, vaikka haluaisi.
Tonttien myyntihinta on 345 euroa kerrosneliöltä eli 300 neliön talon kohdalla 103 500 euroa. Vuosivuokra on 3,5 prosenttia myyntihinnasta.
Kahdeksan tonteista varataan vain pirkkalalaisille hakijoille.

LEPOMOISION tonttijako jatkuu 2023-24. Asemakaava lupaa lisää tontteja Vasamatien pohjoisreunalle ja siitä kohti ABC-asemaa rakentuvalle Vasamakujalle.
– Alueelle tulee myös rivitaloja. Niiden tontit tullevat jakoon ensi syksynä, kertoo Jouko Lehto.
Lepomoision jälkeen Pirkkalalla on tarjota tontteja on Kyöstiltä 2023-25. Alueelle on tulossa kytkettyjä Townhouse-tyyppisiä pientaloja.
Turrin Soukonlahden alueen tontinluovutus on 2022–2026. Soukonlahteen tulee kerrostaloja ja pienrakentajille kaupunkipientaloja.